TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE
Roliga aktiviteter och en dag vid havet

Roliga aktiviteter och en dag vid havet

Hej på er!

Hur står det till? Förra veckan var jag på de sista innedagarna på Väddö Folkhögskola, så nu är jag alltså färdig kost- och hälsocoach! Ett års studier är nu avklarade och jag har med mig massvis med erfarenheter i bagaget. Jag har fått med mig en hel del nya faktakunskaper men det jag framför allt tar med mig är alla lärdomar som har uppstått i alla samtal och diskussion vi har haft – både under och utanför lektionstid. Att möta människor, med samma intressen men ändå med så olika perspektiv har varit värt mer än guld. Så tacksam för att jag har mött så fina människor men så goda hjärtan!

Sista dagen på utbildningen spenderade vi vid havet, där vi fick ägna oss åt sinnesträning och reflektion på egen hand kring tiden under utbildningen och vi fick sedan gestalta detta i lera. Rolig uppgift och härligt att vara vid havet trots att det blåste enormt. Det är så otroligt fint runt Ålands hav och vi åkte förbi en camping som jag blev sugen på att besöka i sommar och ta med SUP:en till.

Aktiviteter som är roliga

Jo, nu när jag ändå har nämnt att jag skulle vilja åka dit med min SUP (Stand up paddleboard) så skulle jag vilja prata om alla roliga fysiska aktiviteter som finns! Att vara fysiskt aktiv är ju viktigt, det går helt enkelt inte att komma ifrån och visst är det bra att kliva av en busshållplats tidigare och gå sista biten och liknande och allt är bättre än inget, definitivt! Men det är ändå inte tillräckligt… tyvärr är det så. Men om vi just nu inte fokuserar på de fysiska fördelarna med att motionera utan tänker på vad mer det kan ge så blir möjligheterna så mycket större. Det behöver liksom inte vara gå ut och springa, träna på gymmet, träna i utegymmet, träna styrka hemma och så vidare det finns så många roliga aktiviteter att göra som de allra flesta blir glada av när de provar!

Cykla, åk rullskridskor, klättra i berg, åk till äventyrsparker, paddla, surfa, åk skateboard… det finns så mycket roliga aktiviteter som gör en glad i själen och som kommer ge dig din fysiska aktivitet på köpet!

Om du tycker all fysisk aktivitet du provat är tråkig – våga prova något nytt!

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Grattis till utbildningen! Det låter spännande 😃 Jag är så tacksam för att jag inte kan leva utan träning, med barn så är varje träningsstund en skön egentid och man får de där härliga endorfinerna 😉

  1. Tack!
   Visst är det en härlig känsla när träningen liksom är en naturlig del av livet 🙂

 2. Låter härligt med sinnesträning, kan du inte berätta mer om det? 🙂 Stort grattis till utbildningen 😀

  1. Tack!
   Absolut, kort berättat så är det helt enkelt att man fokuserar på sina sinnen (syn, hörsel osv) en i taget men jag kan skriva ett eget inlägg om det 🙂

 3. Grattis till utbildningen. Den lät ju superkul.

  Förr tränade jag mycket. Men nu har jag allt mer börjat intressera mig för “komplexa aktiviteter” alltså när man gör nödvändiga saker, så som pendlar till jobbet, och kombinerar dem så att de blir motion samtidigt. Jag tycker det fungerar fantastiskt. Att bara göra det man måste och samtidigt ha gjort “allt det andra”.

  1. Tack!
   Ja visst är det bra att kunna kombinera saker som ändå måste göras (typ transportera sig) men sin motion!

 4. Grattis till utbildningen !!

  1. Tack!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny