TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

5 annorlunda regler till gymmet

Ibland brukar man hitta listor om 5 eller 10 regler alla borde följa på gymmet och liknande. Jag tycker det kan vara lite tradigt med sådana listor som oftast består de av punkter som faktiskt är ganska självklara för de flesta och struntar man i det som står där så är det troligtvis för att man inte bryr sig eller helt enkelt inte tycker att det är viktigt.

Därför har jag nu skrivit ihop en egen lista med 5 “regler” eller saker att tänka på när man är på gymmet…som är lite annorlunda. Läses gärna med en nypa salt. 😉

1.Grimasera och stånka mycket! 

När man tar i mycket så har man inte tid att tänka på hur man ser ut och inte heller om man stånkar eller frustar en del! Och vi är väl på gymmet för att kämpa och ta i inte för att se söta ut, eller?

2. Strunta i deodoranten

Har du inte råd med en extra uppsättning träningskläder och hade ingen möjlighet att tvätta igår? Återanvänd kläderna då, men dränk dig inte i deodorant eller parfym. Ingen kommer få en allergisk reaktion mot svett i alla fall (är man svettallergiker verkar gymmet vara en farlig plats).

Gymmet

Bild från Unsplash

3. Flexa dig i spegeln

Klart som tusan att man vill stå framför spegel och flexa lite precis när man har lyft tungt och musklerna är som snyggast! Det är ju en grym motivation till att fortsätta träna. Och självklart vill man ju kunna ta lite bilder på sig själv också för att kunna lägga ut på Instagram….att vara influencer är faktiskt ett yrke! Du hånar väl inte en kontorist för att använda sina kontorsverktyg på hens arbetsplats?

 

4. Släpp ner vikterna med en duns

Alltså jag vill använda min energi till att faktiskt utföra mina planerade repetitioner, jag vill inte behöva spara på kraft för att kunna lägga ner hanteln/skivstången fint och försiktigt. Sen känns det faktiskt lite coolt också att dunsa ner vikterna lite och jag vill i alla fall känna mig cool!

5. Titta på andra

Fast alltså inte på ett sådant sätt att du stirrar på andra medan de tränar. Men varför inte titta på andra och lära sig? Det finns många erfarna människor på gymmet och att titta på andras övningar och tekniker kan faktiskt vara utvecklande. Men ja…titta med måtta!

Bild från Pixabay

 

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Intressanta regler. Säger en som borde gå och träna lite mer! 😀

  1. En av anledningarna till att jag skrev den här listan var för att ibland kan gymmet kännas som en så spänd plats men många regler och saker att tänka på…så att en del inte ens vågar sig dit! Så att fler ska vilja gå dit och träna mer 😀

 2. Förstår att det är skrivet med humor men en del av de här punkterna är saker som jag tycker är bra och vissa är saker som jag tycker “nej, gör INTE så”. Självklart ska man få stå och flexa eller grimasera, det stör ingen, men att dunsa ner tunga vikter eller stinka svett (och ännu värre lämna denna stinkande svett på bänkar och annat) – nej tack!

  1. Tur att vi får tycka olika. 😉 Så klart jag tycker att man ska tvätta sina kläder men jag ser ju hellre att människor faktiskt går till gymmet och faktiskt tränar även om de inte har råd med nya fräscha träningskläder. Gymvärlden kan vara nog uteslutande som den är.
   Och ibland måste man väl få dunsa ner vikterna… du är ju bara att se på hur de gör i tyngdlyftning. 😉

   Jag tycker att gymmet ibland kan vara lite “up tight” och det här är mest för att ironisera det lite och inte ta saker på himla stort allvar.

 3. Wow! Modigt! Hatar gym.. känner mig så stressad! Promenerar och dansar hellre men gym kanske “blir min grej” i framtiden! Tyvärr får man inte ha med hund.. vore “kul tjänst”.. hundinlämning.. det finns ju gym med barnpassning! Mvh Johanna på http://www.hannahsthlm.se

  1. Det var lite ett av syftet med denna lite ironiska lista… att avdramatisera gymmet lite så att alla ska våga sig dit! 🙂
   Det var ju verkligen en intressant och klok idé men hundpassning på gymmet!

 4. Härligt med ett litet annorlunda inlägg, första gången jag är inne hos dig tror jag, minnet kanske är kort 🙂

  Hoppas du har en fin helg!

  1. Välkommen hit. 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny