TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

5 livsmedel jag alltid har hemma

Hej på er!

Förra veckan listade jag 5 podcast jag gillar och idag tänkte jag lista fem stycken livsmedel som alltid finns här hemma! Okej inte alltid…ibland ekar kylskåpet och skafferiet tommare än tommast.

 

 • Bananer

  Jag fullkomligt älskar banan! Jag dricker smoothie i princip varje morgon och jag har ALLTID banan i mina smoothies, oavsett vad den andra smaksättningen är så har jag i banan. Men jag äter ofta och gärna banan bara som det är också, passar perfekt som ett litet mellanmål. Det är både gott och mättande och så gifter dig sig sjukt bra tillsammans med en kopp kaffe. Helst ska bananerna vara liiite grön, bruna bananer går fet bort för mig (de duger i smoothie). Mer bananer åt folket!
  Bananer

   

 • Potatis

  I stil med bananer – jag älskar potatis och ett liv utan potatis vore ju knappt värt att leva! Ett fantastiskt livsmedel som går att variera i oändligheter, kokt, stekt, ugnsbakad, mosad med mera. Det sägs också att potatis är det livsmedlet som mättar allra mest per kalori och det är ju en fin egenskap. Potatis är också en av de få livsmedlen som är så pass omfattande att man i princip skulle kunna leva på enbart det (inte riktigt, men näst intill).
  Stekt potatis

   

 • Växtbaserad mjölk

  En till ingrediens som hänger ihop med mitt smoothieberoende. Jag gör i princip alltid min smoothie på växtbaserad mjölk, vanligtvis har det varit havremjölk men nu har jag varit inne i en period där jag har använt mycket mandelmjölk också. Så klart att man kan använda vanlig komjölk om man vill också i sin smoothie men jag ser ingen anledning till att stoppa i mig den mängden komjölk varje dag som jag skulle få av smoothie, det räcker mer än väl med det jag får i mig genom mitt kaffe med mjölk.

  Salted caramel smoothie

   

 • Knäckebröd

  För att det är hur gott som helst! Knäckebröd och smoothie är min standardfrukost. Men jag äter ofta knäckebröd annars också, till mellanmål när jag är hemma eller som sidorätt till min lunch. Jag äter sällan mjukt bröd utan väljer hårdbröd alla dar i veckan. Det är ju också ett väldigt billigt livsmedel, speciellt om man köper exempelvis Husman eller något annat klassiska knäckebröd – mycket bröd för pengarna. Passar med allt pålägg enligt mig!

  Äpple och jordnörssmör på knäckebröd

 • Kaffe

  Helt klart ett livsmedel – men inte mat. 😉 Men om kaffe inte finns hemma så är det katastrof, så är det bara! Ingen mer förklaring behövs.

  Kaffe

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny