TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Bakad potatis med räkröra

Hej!
Ibland är maten jag äter så enkel så att det knappt går att kalla det för laga mat men jag gillar att ha det så. Skulle jag inte tänka ut enkla sätt att äta hälsosam mat så skulle jag troligtvis äta halv- och helfabrikat endast. Jag har inget intresse av att stå i köket och laga mat och pilla och dona i flera timmar, har man ett intresse för matlagning är det ju en helt annan sak! Jag vill dock ha det snabbt, enkelt, gott och helst med få ingredienser.

Bakad potatis med räkröra

Räkröra är egentligen endast ett finare ord för skalade räkor som jag blandar med creme fraiche, ibland blandar jag inte ens ihop det innan jag lägger det på bakpotatisen! Gör ett kryss i bakpotatisen, sätt in den i micron och kör tills den är mjuk. (10-15 minuter beroende på micro och storlek på potatis). Gör en grop, lägg i creme fraiche och toppa med färdigskalade räkor. Fyll på under måltidens gång. 😉 Enklare än så blir det ju definitivt inte!

Bakad potatis med räkröra

 

Grönsakerna då?

Ja jag vet, det saknas grönsaker! Men allt hänger inte på en endast måltid och inga mirakel eller katastrofer kommer ske för att du äter eller inte äter grönsaker till exakt varje måltid. Men visst är det bra att försöka få i sig grönsaker till varje måltid så att man uppfyller Livsmedelsverkets rekommendationer om 500 gram frukt och grönt om dagen. Ett alternativ är att bara lägga till lite grönsaker bredvid rätt och slätt, eller så ser du till att alltid ha någon sallad klar i kylskåpet! Exempelvis vitkålssallad med morötter kan du göra en stor sats av som sedan håller nästan en hel vecka! Smart va?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny