TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Bästa motivationen till träning…

måste ju vara att inte kunna träna! Aldrig har man väl så mycket träningsmotivation som när man är förkyld eller liknande. Efter att inte ha haft några bra möjligheter till träning när jag var i Göteborg så var jag jätte taggad på att träna när jag kom hem…men nu har jag ju ont i halsen! Så typiskt.

Träna inte när du är sjuk

Det värsta är ju också när man egentligen mår bra och det känns som att man skulle orka träna. Men halsont är ett tecken på infektion i kroppen och då bör man inte träna och få upp pulsen. Nu följer jag inte något träningsprogram för tillfället men speciellt när man gör det så kan det vara svårt att vila när man inte mår helt 100. I alla fall jag vill ju så gärna följa programmet till punkt och pricka och inte behöva hoppa över pass eller dra ut på det. Men då är det viktigt att påminna sig om att träningen ska ju stärka kroppen och få den att vara hälsosam och att träna vid sjukdom är varken hälsosamt eller stärkande för kroppen. Det kan till och med vara livsfarligt!

Men det gäller också att kunna skilja mellan verklig sjukdom och latmasken i sig. En del av oss skulle nog behöva känna efter lite mer hur kroppen faktiskt mår och några av oss skulle nog behöva känna av lite mindre när det kommer till just denna punkt. För nog kan det ibland vara enkelt att övertala sig själv att man nog är lite sjuk för att slippa träna haha.

Börja med en promenad

Har man dock varit sjuk så kan det ibland vara svårt att avgöra när man är tillräckligt frisk för att träna! Nästäppa kan ju t.ex. sitta i ett tag men behöver inte betyda att man inte kan träna. Ett tips är då att ta en rask promenad och känn hur det känns. Du kommer troligtvis känna ganska fort om det känns okej eller inte. Börjar pulsen rusa ovanligt fort och det känns extra jobbigt så bör du vila någon dag till.

Men har du ont i halsen och inte känner dig helt 100 så betyder det inte att du behöver ligga helt stil. Att komma ut på en väldigt lugn promenad till exempel kan faktiskt göra så att du mår lite bättre. Eller varför inte ett mycket lugnt yogapass där du boostar din kropp men positiv energi – som behövs när vi är sjuka!

Yoga with Adrienne på Youtube har t.ex. en bra video med Yoga for when you are sick – kolla in den!

yoga träning motivation

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny