TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE
Den viktigaste hälsofaktorn

Den viktigaste hälsofaktorn

Hej på er!
Nu har det gått ett litet tag sedan sist. Jag har påbörjat tredje och sista steget på min PT-utbildning och det är roligt men SÅ intensivt. Idag tänkte jag dock prata om något annat, som jag tror är kanske en ännu större hälsofaktor än god kosthållning och fysisk aktivitet – nämligen lycka!

Lycka – den viktigaste hälsofaktorn!

Jag tror helt klart att lycka är kanske den allra viktigaste hälsofaktorn, för vad spelar allt annat för roll om vi ändå inte mår bra och är lyckliga? Självklart behöver vi inte gå runt och känna oss sprudlande lyckliga precis varje dag, det är nog få personer som gör det – det handlar snarare om att kunna känna en grundläggande lycka över det liv man lever.

Vägen till lycka kan vara många och fysisk hälsa är ofta en stor del av det. Tror nog att många kan hålla med mig om att man oftast känner sig gladare och mår bättre när man håller en god kosthållning och faktiskt får in fysisk aktivitet av någon form. Och ser vi till det långa loppen så vill nog vi alla ha friska och smärtfria kroppar för att må så bra som möjligt och det gör vi ju genom att ta hand om våra kroppar!

Däremot kan jag inte se att det skulle finnas ett egenvärde i att vara stark, eller springa fort eller vad det nu kan vara, utan det handlar ju snarare om hur det får oss att må – bra! Självklart kan vi må bra ändå, men en frisk och fungerande kropp kan vi nog vara överens om är en önskvärd sak.

Tacksamhet

En viktig väg till lycka är också att känna tacksamhet. Kunna vara tacksam för det man har tror jag är en grundläggande faktor för att kunna känna lycka över sitt liv. Det innebär självklart inte att det inte kan finnas en vilja om att sträva framåt, vilja ha mer, fortsätta utvecklas och så vidare – men vi måste ändå kunna känna tacksamhet över det vi har just nu, för just nu är faktiskt allt vi har. Att tro att vi kommer  kunna bli mer lyckliga sen, när vi har fått det där jobbet, eller när vi har gått ner de där kilona, när vi kunnat lyfta den där vikten är nog en riskfylld strategi och vi riskerar att istället aldrig känna oss lyckliga. Men som sagt, självklart kan vi längta och drömma efter mer och annat!

Detta inlägg har 2 kommentarer

  1. Jag håller med dig om att tacksamhet är så otroligt viktigt! Att lägga märke till de små sakerna i livet som har stor betydelse. Jag vill även lägga till att det är så viktigt att vara tacksam för sig själv varje dag. Ha en härlig dag!

  2. Så himla viktigt! Det behöver vi nog alla påminna oss om flera gånger om.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny