TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Fisksoppa med saffran

Hej mina vänner!

Hoppas ni har haft en bra helg, det har jag men jag längtar enormt tills på tisdag nu eftersom vi åker till Playitas då! Woho! 😀

Jag tänkte att ni skulle få ta del av ett recept på fisksoppa som jag lagade tidigare i veckan. Den här fisksoppan (med lite variation) har jag ätit ungefär hela min uppväxt haha och den är verkligen sjukt god! Avnjutes bäst med en hårdmacka med smör och ost – och gärna citronkoncentrat i soppan.

Recept för fisksoppa med saffran

1 paket torsk
2 bitar laxfilé
500 g potatis
3 morötter
Grönsaksbuljong
1 paket saffran

Skala potatisen och morötterna och skär i mindre bitar. Lägg i en kastrull och häll på ca 2 liter vatten, koka upp och ha sedan i 3 tärningar grönsaksbuljong. När det har kokat ett tag häll i saffran och krydda med lite extra salt om det behövs samt lite chilipulver. När potatisen och morötterna nästan är färdiga lägger du i fisken som du har skurit i mindre delar och låter koka en liten stund till. Det går bra att ha i vilken fisk man vill, även räkor passar bra men tänk på att räkorna bör läggas i princip när det är klart eftersom de lätt blir sega annars.

Soppan räcker till ganska många portioner, runt 6 beroende på hur mycket man gillar att äta! 😉

Fisksoppa med saffran

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Vilken härlig resa att se fram emot! Soppa är gott nu på hösten. Vi brukar också äta fisksoppa med saffran, men det är Peter som lagar så jag kan inte receptet … 😉

    1. Ja, det ska bli najs att åka dit! Ja, soppa är gott. Peter är duktig på att laga mat verkar det som?! 🙂

    1. Ja, det var gott 😀

Kommentera

Stäng meny