TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE
Gör ditt bästa

Gör ditt bästa

Hej!
En ny vecka med nya möjligheter! Varför verkar de allra flesta av oss älska nystarter? Vad är det som är så magiskt med att en ny vecka börjar och varför får vi så mycket motivation av det? Många frågor som jag inte har ett enkelt svar på men det är helt klart ett intressant fenomen. Den här veckan tycker jag att du ska ha intentionen om att alltid göra ditt bästa! Men ta en dag i taget, det blir alldeles för övermäktigt att tänka hela veckan på en gång.

Alltid 100%

När jag säger att du alltid ska göra ditt bästa så betyder det inte att du alltid ska ge 100%, alltid vara felfri och hela tiden köra ända in i kaklet. Det tror jag nämligen är ett perfekt recept på utbrändhet. Och egentligen tänker jag att vi nästan alltid gör vårt bästa, det bästa vi kunde just nu, just idag och just i den situationen. Det är i alla fall det vi bör sträva efter tycker jag. Det behöver definitivt verkligen inte vara 100% hela tiden, det kan snarare innebära att bara ge 30% i en situation för att sedan kunna ge mycket mer i en annan situation som känns viktigare. Det är dock inte alltid lätt att veta i förväg hur man ska fördela sin energi och det är något som man får träna på!

Free your mind at Playitas and be your best

Good enough duger

Jag har tjatat om det här så många gånger förut – men good enough duger i så många situationer. Om du alltid strävar efter perfektion i allting så tror jag istället att du så många gånger kommer känna att du misslyckas. För ingen kan vara perfekt i allting. (Vad nu perfekt är – egentligen kanske är just perfekta vi är hela tiden).

Som kostrådgivare och hälsocoach försöker jag hjälpa mina kunder att en helhet och inte fokusera för mycket på små detaljer. I Tyngre Rubriker brukar dom använda ett fiffigt ord “optinoja” vilket innebär att man nojar sig alldeles för mycket över vad som är optimalt. Men jag förstår att det är svårt att inte bli förvirrad i hälsobranschen – det finns så enormt mycket information att det många gånger känns omöjligt att få en överblick över allting och se en helhetsbild istället för massvis med olika detaljer.

Jag har själv varit där och jag tog mig inte ur det förens jag valde att ta hjälp! När jag bestämde mig för att anlita en PT-online som kunde ta fram en plan åt mig så att jag själv kunde sluta oroa/tänka alldeles för mycket på alla detaljer. Då kunde jag själv istället fokusera på helheten och få lite perspektiv på det hela och känna efter hur det faktiskt känns istället för att oroa mig över vad som är det absolut bästa.

Kostrådgivning

Som kostrådgivare hjälper jag dig att sätta ihop en plan som du kan följa och ha tilltro till. Då kan du istället fokusera på att faktiskt genomföra planen istället för att lägga energi på att hela tiden utvärdera om den är optimal – för det gör jag åt dig! Bli ditt bästa du redan idag!

Kostrådgivning och hälsocoach banner

 

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Helt klart är det bra med en ny vecka, motivation för lite nytt. Vi tog sak i saken och skrev in oss på Wellness för att nu blir mer i form 🙂

  1. Jaså minsann, bra gjort! 🙂

 2. Mycket i personlig utveckling handlar ju om att våga misslyckas på vägen. Om man hela tiden strävar efter perfektionism utan att läsa sig längst vägen kommer man inte långt.

  1. Ja precis så 🙂

 3. haha, optinoja låter som ett uttryck Jacob skulle ta fram. Gillar!

  Ja, min vecka att göra mitt bästa skulle jag säga började redan igår. Träning på gymmet med högre vikter och en starkare upplevelse av träningsvärk idag när jag pulsar fram i snön på hundpromenader. Rätt så!
  Fortsätter att gneta på i mitt bästa vecka ut och vecka in.

  1. Haha ja, det är ett bra uttryck 😀

   Och va härligt att höra – fortsätt så som du gör! 🙂

  1. Tack!

 4. Fint inlägg! Du har helt rätt i att man skall släppa pressen på att ge 100% PRECIS hela tiden. Du beskrev det bra när du sade att man kan dela upp det – ge 30% i en situation för att kunna ge 100% i en annan! 🙂

  1. Tack för din kommentar! Ja skulle vi ge 100% av oss hela tiden så går vi nog in i väggen rätt rejält.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny