TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE
Grönkålssmoothie för järn och c-vitamin

Grönkålssmoothie för järn och c-vitamin

Hej på er! Igår fick vi hem en leverans från Mathem som jag hade beställt. Jag gillar deras frukt- och grönsakskassar och nu hade de en kasse som var 2:a sorteringens frukt och grönt som kostade ungefär hälften av de vanliga kassarna. Värt att prova tyckte jag! I kassen kom grönkål bland annat – så jag passade på att göra grönkålssmoothie i morse, som blev riktigt god.

Grönkålssmoothie

Jag har ingen aning om några mått eftersom jag alltid höftar när jag gör smoothie, men det här innehöll den i alla fall:

En näve (ungefär) grönkål (fryst)
Halv avokado
En kiwi
En pytteliten bit ingefära
Apelsinjuice
Isbitar

Mixa allt och häll upp.

Grönkålssmoothie och kokt ägg

Rikt på järn och c-vitamin

Det här passade faktiskt rätt bra, för här om dagen funderade jag på om jag får i mig tillräckligt med järn, eftersom jag inte äter kött. Grönkål och andra gröna grönsaker är bra vegetabiliska källor till järn. Dessutom så tar kroppen upp järn bäst tillsammans med c-vitamin och grönkål innehåller även mycket c-vitamin. I denna smoothie var det även apelsin och kiwi som inte är bra källor till c-vitamin.
Jag kan dock inte påstå att jag gillar grönkål så mycket annars, typ grönkålschips som var så populärt ett tag tycker jag INTE är gott. Men just i smoothie fungerar det bra!

Detta inlägg har 3 kommentarer

  1. Jag drack smoothie varje morgon i nästan 4 år. Men nu har jag tröttnat 🙂 Jag började med rawfood innan det blev modernt och har hunnit tröttna.. ahahah. Men visst är det så himla gott med smoothie, och enkelt. Jag har aldrig haft juice i min dock, utan använt hela äpplen/päron som får ge saftigheten. Dags att stå på el snart känner jag, så jag kan köra min Vitamix igen. Den bränner våra bodelsbatterier i husbilen om vi inte är inkopplade mot en strömstolpe. Tack för påminnelsen!

    1. Tycker smoothie är perfekt när man är som mig och inte har så stor aptit på morgonen, men ändå blir hungrig snabbt om jag hoppar över. Brukar faktiskt inte heller ha juice i min annars, brukar ha nån mjöldryck, exempelvis havre eller soja.
      En Vitamix vore lyxigt att ha 😀

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny