TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE
Hantera ett bakslag i träningen

Hantera ett bakslag i träningen

Hej!

Ja, ibland så sker det man inte önskar ska se – något händer och det blir bakslag i träningen. Så är det och det är något man måste lära sig hantera och kanske också dra lärdom av, beroende på vad det är för bakslag. Mitt bakslag nu är väl egentligen inte något jätte stort att prata om, men ändå tillräckligt för att kännas irriterande och drygt.

I fredags när jag skulle gå och träna kände jag mig lite ofokuserad och en snabb tanke sa till mig att jag kanske inte borde köra mina tunga marklyft idag, men jag följde planen ändå. Och mitt under ett set så kände jag hur det nästan small till i ryggen och förstod direkt att det var ett ryggskott. Så det var vara att plocka ihop och gå därifrån. Av tidigare erfarenhet vet jag att det som hjälper bäst vid ryggskott är att fortsätta hålla igång, men försiktigt. Så jag fortsatte att promenera runt typ hela eftermiddagen trots att det gjorde ont. Och det var nog bra, för dagen efter var det redan MYCKET bättre och nu är det i princip helt borta.

Jag har dock tagit lärdom av detta nu och är så pass klok att jag pausar min vanliga träning denna vecka och låter ryggen komma helt ifrån igen. Så denna vecka får det bli annan träning. Och sånna här bakslag får man räkna med och det är ännu en anledning till att det är bra att ha en plan, för då vet man vad man ska gå tillbaka till. Men saker dyker upp, vi blir sjuka, det kommer en semesterresa, vi går ont, barnen blir sjuka… ja det är alltid något. Då är det viktigt att våga fokusera på helheten! För i det långa loppen så spelar det ju faktiskt ingen roll om du inte kan träna på en vecka? Om du däremot endast ser på din träning på en tillfällig satsning, då kommer det troligtvis påverka dig mer…

 

 

Detta inlägg har 4 kommentarer

 1. Hej!

  Ibland är det lite irriterande att ha en plan och inte kunna uppfylla planen,😡 ibland. Men alltid kommer aktionen efter pausen, eller hur? 🤩

  Ha en solig dag! 🌞

  PabloD

  1. Ja men så är det ju! Du sprider alltid solsken Pablo 🙂

 2. Ja det är viktigt att lyssna på kroppen. Vad skönt att ryggen blev bra så snabbt igen.

  1. Ja 🙂 Tack!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny