TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Har du en plan för att ta dig till målet?

Hej på er!

Snart är 2017 slut och 2018 står inför dörren! Med ett nytt år brukar det komma många nyårslöften, många handlar om hälsa på olika sätt. Gå ner i vikt, börja träna, äta bättre och liknande är nog inte alls ovanliga nyårslöften. Det är så klart bra att man tar ett beslut att man vill börja ta hand om sin hälsa! Men för många är det nog inte första gånger just detta nyårslöfte dyker upp och varför blir det då? Varför lyckas vi så ofta inte nå målet trots att målet är helt rimligt!?

Har du en plan?

Det här gäller egentligen vilket mål man en har, men nu är ju detta en blogg om just hälsa. 😉 Men ofta lägger vi mycket energi på att tänka ut målet. Vi kanske till och med är så ambitiösa att vi gör SMARTa mål. Om ni inte är bekanta med det uttrycket så betyder det att målet ska vara:
S – Specifikt
M – Mätbart
A – Accepterat
R – Realistiskt
T – Tidsbestämt

Så vi kanske sätter ett mål vi ska gå ner 10 kg innan 31 december 2018 eller klara av att lyfta 100 kg i marklyft innan samma datum. Låter ju som ett helt rimligt och uppnåeligt mål, men varför finns det en risk att misslyckas då? Jo för att du inte har en plan! En plan för hur du ska nå ditt mål är minst lika viktigt som ett bra mål.

Plan till målet

Skriv ner din plan

Precis som det är en bra idé att skriva ner sitt mål för att det är större chans att uppnå målet då, så bör du skriva ner din plan! Du behöver ha en plan på hur du ska nå ditt mål, vad behöver du förändra/ta bort/lägga till från hur det ser ut nu för att nå dit du vill? I en plan kan det också vara bra att skriva ner delmål, det hjälper dig att hålla koll på att du verkligen är på banan.

En del kan tycka att det är svårt att veta hur de ska nå sitt mål – att det är just den här planen som är svår att ta fram! Ofta för att man inte har tillräckligt med kunskap för att veta hur man ska göra. Då kan en coach komma till hjälp. En coach som har kunskap inom just det området ditt mål handlar om. Om ditt mål rör kost eller hälsa så kan jag hjälpa dig med detta och hjälpa dig att skapa en plan som gör att du når ditt mål denna gång!

Alla mina coachningtjänster hittar du här.

 

 

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny