TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE
Hemmaträning

Hemmaträning

Hej på er! Hur är läget med er idag?
Ibland slås jag över hur bra och bekvämt det är att träna hemma, även om jag inte tränar hemma så värst ofta längre. Eller det gör jag väl i och för sig egentligen, jag brukar nog yoga hemma i alla fall en gång i veckan. Men under en period tränade jag endast hemma och hade inte ens ett gymkort.

Fördelar med hemmaträning

Den absolut bästa fördelen med hemmaträningen tycker jag är såklart att från tanke om träning till att faktiskt vara igång med träningen kan ske på typ 1 minut. Du behöver inte ta dig någonstans, du kan träna i trosor och BH om du så vill, du behöver inte se till att någon annan kan ta hand om dina barn eller vad det du kan vara. Du behöver bara sätta i gång.

Andra fördelar:

 • Det är billigt, helt gratis om du väljer endast kroppsviktträning
 • Du behöver inte anpassa tider till träningspass eller gymmets öppettider
 • Du slipper trängsel och upptagna redskap
 • Låg skaderisk på kroppsviktträning

Nackdelar med hemmaträning

Som med allt annat så finns det både fördelar och nackdelar med hemmaträning. Det jag tycker är den största nackdelen med hemmaträning är att för mig är det svårt att hålla fokus någon längre stund. Tröskeln till att börja träningen är låg, men den är också låg när det kommer till att avbryta träningen. Om jag är på gymmet går jag sällan därifrån förens jag är klart med det jag hade planerat, hemma är det rätt enkelt att avbryta om det blir för jobbigt och slå mig ner i soffan.

En annan nackdel är också att det kan bli lite bökigare med progressionen. På gymmet finns det ju alltid mer viktigt att lägga på under tidens gång, men kroppsvikt är det lite svårare. Du kan såklart ha redskap även hemma, men då är nackdelen att det tar plats och oftast har man kanske inte råd att köpa hem lika bra och flexibla saker om på det finns på gymmet.

Axelpressar vid hemmaträning

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Jag föredrar att träna hemma. Kanske bra att göra det tillsammans med någon så kan man peppa varandra att inte sluta för tidigt 🤗

  1. Absolut, har man någon att träna med hemma så är det ju ett kanonbra alternativ!

 2. Min man har gjort hantlar av plastflaskor som går att fylla 1-5 liter.. och så har vi gamla innerslangar från cyklar satta i taket… bra början till hemmaträning… dock har tröskeln hittills, trots det, varit hög för mig.

  1. Påhittigt! Ja, dessvärre är det ju så att träningsmotivationen kommer inte automatiskt bara för att möjligheterna till träning finns.

 3. Nu när höstmörkret gör sig påmint tidigare och tidigare på kvällarna så blir min joggingtur i skogen svårare att göra på kvällstid för det finns inget elljus där. Tack för inspo att komma igång med hemmaträning. Skönt med friheten att kunna göra den när som helst på kvällen.

  1. Ja, hemmaträning just på hösten och vintern kan verkligen vara ett bra alternativ när man inte har möjlighet till att gå ut i mörkret.

  1. Tack

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny