TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Hitta någon du tror på

Hitta någon som du tror på

Tack vare internet och all möjlighet till att vara uppkopplade och interagera med andra människor digitalt så finns det hur mycket information om i princip vilket ämne som helst att söka upp. Det här ju självklart en kanon bra sak, ju mer tillgängligt kunskap är för alla desto bättre… men det finns även en liten baksida med det. Baksidan är att vi kan inte vara tillräckligt pålästa om alla ämnen så att vi kritiskt kan granska den information vi läser på ett bra sätt. Det här innebär ju att vem som helst skulle kunna skriva vad som helst och få folk att tro på det så länge det skrivs på ett trovärdigt sätt och det är så klart en stor fara.

Men hur ska man göra då? Hur ska man sålla bland all information man hittar på nätet? Om vi talar om kost och hälsa, hur ska jag veta vem jag kan lita på? Vilka råd ska jag följa?

Mitt bästa tips då är helt enkelt att man får hitta någon/några aktörer inom det aktuella ämnet som man tror på, några som känns rätt för dig och där du känner att den informationen du får där ifrån känns bra, korrekt och relevant. Självklart ska man ju alltid se på det med kritiska ögon i alla fall, vem det än kommer ifrån… men skulle vi som gemene man alltid börja ifrågasätta allting, så skulle vi ju behöva vara forskare inom varje område och det är vi ju inte.

Så mitt tips till dig om du känner dig överväldigad av information är att hitta några som du tycker känns vettiga, följ dem på sociala medier exempelvis och sen håller du dig till dom. Läs inte all information du kan komma över (om det inte är så att du vill sätta dig in i ett specifikt ämne riktigt djupt så klart)

Några exempel personer inom hälsobranschen jag gillar och följer:
Lofsan
Jacob Gudiol
Styrkebyrån
titta på mobiltelefonen

 

Kommentera

Stäng meny