TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE
Hitta tillbaka till rytmen

Hitta tillbaka till rytmen

Hej!
Imorse skrev jag ett inlägg på min Instagram där jag beskrev hur jag känner mig lite ur balans. Flygresorna till och från New York, ganska få dagar där med tidsskillnaden och sedan iväg till Väddö Folkhögskola i tre dagar där man helt tappar tidsperspektivet typ gjorde sitt. Nu när jag tänker efter däremot så vet jag inte om det är just ur balans jag känner mig, snarare ur rytm!

Hitta rytmen

Jag känner mig ändå rätt balanserad, men däremot känner jag att jag har ingen bra rytm. Det finns inget flöde. Det går snabbt, långsamt, hackigt och guppigt om vart annat. Jag gillar när det känns som att livet håller takten, så klart takten går lite snabbare ibland och lite långsammare ibland men då vill jag att den trappas upp och sen trappas ner. Nu känns det lite som en orkester där alla instrument spelar lite otakt och så försöker trombonen komma ikapp violinen men då stannar cellon helt och då måste alla stanna upp för att sedan börja om igen.

Hur kan man hitta rytmen?

Ärligt talat så vet jag inte riktigt, jag brukar väldigt sällan känna så här. Men jag tror att för mig kommer det lösa sig genom att leva någon vecka med mycket rutin. Planera mina veckor eller i alla fall sätta in intention inför varje dag. Inget storslaget så där, men en plan eller ett mål på vad jag ska ha upp nått under dagen. När jag kommer ur rytm/ur balans så blir symptomet oftast att jag gör i princip ingenting. Så genom att planera vad det är jag ska få gjort så kommer det lösa sig.

Det är ju dock inte säkert att det fungerar även för dig? Mycket beror nog på hur länge man har varit ur rytm och om det ens finns någon balans att stå på där i grunden? Om den inte ens finns där blir det ju svårt att hitta tillbaka till den, då måste den först skapas!

Rutiner

Jag kan överlag ha rätt svårt för rutiner och blir saker allt för rutinmässiga så får jag nästan panik och känner mig instängd. Det gäller speciellt om rutinerna måste grunda sig i allt för många faktorer som jag egentligen inte styr över, exempelvis snäva arbetstider. När det är rutiner som jag själv skapat och som jag också vet att jag kan ändra på när jag känner för det så ger det mig inte alls samma klaustrofobiska känsla! Däremot så tror jag att det är bra att bygga upp lite rutiner som ger en balans, för att ha något att kunna återgå till om man börjar känna sig lite vilsen.

Kostrådgivning och hälsocoach banner

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Jag känner igen mig. Om jag kommer ur rytm och blir lätt ingenting gjort. Men det jag har märkt, som hjälper, är att bara skriva ner det som behöver göras och bestämma vilka av dessa saker som är viktigast. Att sedan kunna checka av dem gör det lättare och mindre kaos för mig.

    1. Ja en prioriteringslista är alltid bra!

  2. Intressant betraktelse, tack! Tror verkligen det ligger något i det där med rytm vs balans. Framförallt upplever man stundtals tvärtom att det verkligen finns ett flow, och då hamnar man i balans. När det gäller rutiner skickar jag också en tacksam tanke, även jag kämpar med att både ha och inte ha, men nyckeln är nog precis som du skriver att kunna vara med och påverka dem – liksom inse när man inte kan och då klara att Gilla Läget. Här kanske mer balans är rytm, dock. Tankar går vidare, tack!

    1. Ja för mig var det i alla fall där mina tankar om rutiner förändrades, när jag själv kunde börja bestämma över mina rutiner!
      Att känna flow kan verkligen vara skönt!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny