TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Hur fredagsmyser du?

It’s friday! Jag älskar fredagar, jag älskade fredagar när jag hade ett måndag – fredag jobb och jag älskar fredagar nu när jag styr mina egna tiden.Det är helt enkelt inpräntat att fredag är en mysig och härlig dag haha. Något som också är inpräntat väldigt starkt hos många är fredagsmys och speciellt att fredagsmys innebär någonting gott att stoppa i munnen.

Fredagsmys som blir helahelgenmys

Jag ser egentligen två problematiska saker med att fredagsmys “måste” innebära godsaker att äta. Det ena problemet är att fredagsmys blir gärna helahelgenmys och kanske till och med att vi tjuvstartar vårt fredagsmys redan på onsdagskvällen. Det är inget fel att äta något gott och onyttigt då och då, men det blir lätt fredagsmys, sen lördagsgodis gärna som efterrätt till en riktig kalas lördagsmiddag och på söndagen finns det lite rester från lördagsgodiset som också slinker ner. Det blir helt enkelt inte bara ett fredagsmys det blir så mycket mer!

 

fredagsmys

Måste vi alltid äta för att mysa?

Nästa problem jag ser med fredagsmys och som egentligen är något genomgående för hur vi myser, umgås, firar, unnar oss och så vidare är att det alltid måste inkludera något ätbart och gärna något onyttigt som vi inte skulle äta en helt vanlig tisdag! Samma sak här som med allt annat…händer det ibland och om det här är ETT sätt att göra det på, så fine, kör på! Men när vi inte kan komma på andra sätt att mysa, umgås, fira och så vidare så tycker jag det är ett problem. Hur kan man fredagsmysa utan att det inkluderar mat? Egentligen går det att göra allt man redan gör, men strunta i godsakerna!

Gå på bio utan att köpa snacks.
Se en film hemma utan att ha tilltugg.
Träffa vänner/familj och umgås, prata och drick vatten… och kanske kaffe eller te! 😉

Berätta om dina bästa tips på fredagsmys utan godsaker!

 

 

Detta inlägg har 4 kommentarer

  1. Jag älskar också fredagar fast jag driver eget. Jag jobbar inte efter klockan 14:00 och köper nästan alltid en bukett med blommor. Det är mitt sätt att fira fredag. Jag som inte äter sött brukar göra en fruktsallad om jag äter ngt alls som fredagsmys. Jag är nöjd med en kopp te bara.

    1. Köpa en bukett med blommor är ju ett perfekt sätt att fira fredag på! 🙂

  2. Jag påminns om ett inslag jag sett, kan ha varit Blossom Tainton, som frustrerad utbrast i ett “Amen va fasiken, sluta KÄKA hela tiden!” just eftersom hon såg hur allt bara handlar om vad vi kan äta…. och så blir det mindre och mindre nyttigt i det, och även om det är tvärt om för den delen- vi måste få i oss bra mat i rätt mängd, det GÅR inte om vi äter mer än vi ska för att må bra. 🙂 Och det har ju hon, och du, rätt i!

    1. Haha ja, jag minns också att Blossom har sagt något sådant. Har för mig att hon har skrivit någon krönika också som heter typ “stäng igen brödluckan” som också handlar om att ibland måste vi bara sluta äta och inte alltid försöka byta ut mot “bättre” snacks, så som rawfood bollar och liknande.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny