TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Just do it!

Löften, mål, planer, strategier i all ära… men det som verkligen kommer förändra något är dina handlingar! Är du med på det? Om vi alltid väntar på rätt tidpunkt, rätt förutsättningar, rätt möjligheter och så vidare så kommer vi aldrig få någonting gjort – i princip vad det än gäller. Till slut kommer man till en punkt där det bara är att sätta igång och köra och sen får det lösa sig eftersom!

Just do it!

Företaget Nike har ju slogan “Just do it!” och många gånger tycker jag att det stämmer väldigt bra. Speciellt när det kommer till träning, kost och hälsa. På min förra arbetsplats fick jag ofta frågor om hur man bäst går ner i vikt, blir av med fett på magen, blir av med rygg ont och liknande. Det finns inget enkelt och rakt svar på den frågan eftersom det beror ju helt på…men min första motfråga blir alltid “vad gör du idag för att uppnå detta?” Oftast är svaret i princip “ingenting” och då är det ingenting som kommer att ske. Så länge du inte har en sjukdom eller skada så är det egentligen bara att börja och så kommer du att få resultat! Ta klivet och våga hoppa utför redan nu!

Våga hoppa redan nu

Sen kommer resten

Jag kan absolut ha fel men för mig är det här att man faktiskt sätter igång och gör NÅGONTING ett tecken på att man verkligen är motiverad! Ett tecken på att man har tagit ett beslut på att faktiskt förändra någonting. Redan då har man kommit ett steg längre i förändringsprocessen än när man känner ambivalens inför om/hur/när man ska göra något åt saken. Hur bra är inte det egentligen – att du bara behöver börja! Våga hoppa utför! Sen när du väl har börjat då är det hög tid att ta fram en plan, be om hjälp från en coach eller liknande men du behöver absolut inte vänta på det innan du börjar!

Så börja nu! 

Detta inlägg har 9 kommentarer

 1. Väldigt tänkvärt och jag håller helt med, det svåraste med träning är att få på sig skorna och sen att hålla ut! Att inte ge upp för att det känns motigt ibland!!!
  Tack för de kloka orden

  1. Tack för din kommentar! Ja, det svårast är verkligen många gånger att faktiskt få det gjort!

 2. Jag är också en sån do-er, men jag vet att andra kanske behöver göra research och så först. Jag testar mig gärna fram i trial and error, men det kan ju också “kosta” att inte ha kollat upp ordentligt innan. Håller helt med dig om att många inte alls gör något för att nå sina mål, tur att du kan komma in och hjälpa dem där. God fortsättning!

  1. Ja, inget man skriver kan ju så klart passa precis alla så är det ju så klart 🙂
   God fortsättning till dig med!

 3. Riktigt inspirerande inlägg! Det är ju inte alltid lätt, men så viktigt att dra iväg sig själv till vad en nu vill göra. Ibland känns det jobbigt att ta sig ut eller sätta igång med någonting, men när en väl har kommit igång så känns det ofta bra❣?

  1. Tack för din kommentar! Nej det är verkligen inte alltid lätt…det är jätte tufft ibland. Men det blir enklare och enklare med tiden i alla fall oftast. 🙂

  1. Tack! 🙂

 4. Jag har inga löften, jag har mål 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny