TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Måndag hela vecka!

Hej på er! Nu är det måndag och ny veckar. Jag vet att många tycker att måndagar är en bra dag för nystart, ta nya tag liksom. Och det är väl bra det. Jag skulle dock vilja slå ett slag för att varje dag i veckan är en måndag. Det låter ju skittråkigt att säga så haha även om jag gillar måndagar. Man vill ju ha lite variation. Det jag menar är att varje dag kan vara en nystart och behöver du vänta till nästa måndag så bör du leta efter ett mindre steg du kan ta redan nu! Det blir väldigt lite gjort om man hela tiden måste vänta till nästa måndag (eller till 1a januari).

Tillbaka på banan

Istället för att vänta på att det går så långt så att du behöver göra en nystart så tycker jag att du ska ta dig tillbaka på banan så fort som möjligt efter ett snedsteg. Jag vet att många tänker att “allt är ändå förstört” när man gör ett snedsteg från planen, men så är det ju inte. Livet är så, vi glider lite hit och lite dit och istället för att fortsätta gå och fel håll så får man ju snabbt leta reda på stigen igen och gå tillbaka dit! Eller hur?

Så om du råkar avvika från din plan på onsdagen och kanske äter upp en hel chokladkaka så kommer ju inget bli bättre av att du fortsätter så hela veckan ut sen för att göra en nystart på måndag? Utan redan på torsdagen så är du tillbaka på banan! Fortsätt inte älta ditt snedsteg, reflektera möjligtvis över varför det blev som det blev men sen går du vidare.

tillbaka på banan

Detta inlägg har 6 kommentarer

    1. Ja, planera för sitt eget välmående tror jag definitivt på!

  1. Jag håller verkligen med dig :). Varför vänta på en speciell dag eller tidpunkt för den där nystarten eller omstarten? Och gjort är gjort – vi behöver inte älta det, bättre att ladda om. Tack för påminnelsen.

    1. Härlig inställning Marianne!!

    1. Tack! 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny