TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE
Mental återhämtning

Mental återhämtning

Hej! Den senaste tiden har jag verkligen känt att jag inte har fått tillräckligt med mental återhämtning. Den fysiska återhämtningen har det inte varit några bekymmer med och den har varit i lagom mängd, men alltså inte den mentala. Främst har jag väl känt det för att det hela tiden snurrade jobbrelaterade tankar i hjärnan när jag skulle sova. Vad det beror på är helt enkelt för att jag har sysselsatt mig med saker där min hjärna måste arbete och anstränga sig alldeles för många av dygnets vakna timmar. Jag har hela tiden haft något jag skriver, eller så funderar jag ut vad jag ska skriva om, läsa och lära mig saker, filmat eller planerat för vad jag ska filma och liknande. Hjärnan går alltså hela tiden på högvarv.

Låt hjärnan få mental återhämtning

Jag uppmärksammade dock detta för en vecka sen eller så när jag helt enkelt kände att det snurrade för mycket tankar när jag skulle sova. Då bestämde jag mig också för att så kan jag ju inte ha det. Jag började bland annat med att stänga av några notiser på telefonen, bland annat mail som plingade alldeles för ofta. De enda notiserna jag har på nu är messenger och sms. Men jag bestämde mig också för att vara mindre effektiv. Eller egentligen blir man väl inte mindre effektiv för ofta tror man nog bara att man producerar en hel drös med saker men egentligen duttar man endast lite överallt.

Men istället för att titta på saker som ska vara utbildande på exempelvis Youtube så har jag börjat kolla på en komediserie där hjärnan inte behöver anstränga sig. Jag vet att en del skulle motsätta sig detta och säga att det inte är mental återhämtning att se på en skärm, men då är vi tillbaka där i att man måste lita på sin egen känsla. För mig känns det återhämtande att titta på en enkel och rolig serie. Idag var jag även och lånade en skönlitterär bok, Marian Keys senaste – var väldigt längesedan jag läste en skönlitterär bok!

Mental återhämtning är lika viktigt som fysisk återhämtning. Dock kan vi få mental återhämtning på väldigt många olika sätt. Vilket sätt är ditt sätt?

Läsa skönlitterär bok för mental återhämtning

Ser framemot att läsa denna!

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. De viktigaste är att man återhämtar sig vissa g,r på ett sätt och vissa på ett annat sätt men tycker att data/ tv och mobil & iPad inte ska räkna

  1. Varför tycker du inte att det ska räknas om det får en att känna sig återhämtad?

 2. För mig är mental avkoppling absolut att se en serie på Netflix eller läsa en bok. Formatet är ointressant, för mig handlar det om att försjunka in i en annan verklighet. Sen när jag släppt jobb och annat så kan jag njuta av en promenad i skogen eller en härlig middag med familjen. Tror vi alla funkar olika, men att faktiskt lyssna till sina behov det är viktigt.

  1. Ja men verkligen, bra sagt om att det handlar om att försjunka in i en annan verklighet!
   Visst är det så att vi fungerar olika och olika saker är avkoppling.

 3. Åh va härligt! Det borde jag också göra…

  1. Gör det! 🙂

 4. Jag har också stängt av en massa pling på min telefon. Försöker ta bort så mycket som det går och istället aktivt går och in och tittar när jag själv vill och orkar. Jag brukar även titta på serier och om jag är lite nere spelar jag upp ett eller några avsnitt av Vänner för att må bra igen.

  1. Visst är det skönt att stänga av massa pling och gå in när man själv väljer att göra det!
   Titta på roliga serier kan verkligen hjälpa 🙂

 5. Jag gör något helt annat än det jag jobbar med, nämligen går ut och fotograferar och blandar mig med folk på stan. Tar en kaffe och tittar på, liksom. Mycket avslappnade (för mig).

  1. Perfekt när man har en hobby som man verkligen älskar så där! Jag har inte riktigt hittat någon ännu…

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny