TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE
När jag gick surfskola

När jag gick surfskola

I somras när vi var på Fuerteventura så gick jag surfskolan. Jag har fantiserat länge om att prova på att surfa men det har inte tidigare blivit av, men nu hade jag i alla fall bokat in mig på surfskola. Var det som jag hade tänk mig?

Jag hade föreställt mig att det skulle vara svårt – och det var det också! Kanske svårare än vad jag hade tänkt mig faktiskt. Men det var svårt på annat sätt än vad jag hade tänkt mig. Det svåraste var helt klart att stå där i vattnet, hålla i brädan, vänta på den perfekta vågen och sen tajma in den perfekt. För det första var det jäkligt svårt att stå där i vattnet och vänta på den perfekta vågen utan att flyga iväg som en vante med surfbrädan i de icke-perfekta vågorna. Sen var det också svårt att bedöma vilken våg som faktiskt var bra, när man inte känner havet så jättebra så vet man inte exakt hur en våg utvecklas.

Visst gick det bättre och bättre för varje dag men jag skulle absolut inte säga att jag kan surfa nu haha. Nackdelen var också att man blev tröttare och tröttare för varje dag, samt att havet betedde sig lite annorlunda varje dag så ingen dag var den andra lik.

Jag var i alla fall nöjd över att lyckas ställa mig upp på brädan några gånger varje dag även om det inte blev någon längre surftur då haha.

Blev jag hooked? Var det lika roligt som jag hade föreställt mig? Njaaa… alltså jag kommer nog garanterat vilja surfa igen! Men jag kan inte säga att jag blev riktigt hooked, det krävs alldeles för mycket dedication för att jag skulle orka bli en riktig surfergirl. 😉 För det första krävs det nog sjukt mycket träning för att känna att man har lite koll, men sen krävs det också mycket dedication på det viset att man måste hålla koll på var man ska surfa, vilken tid som är bäst och vara beredd på att åka långt och så vidare. Och jag är ju rätt bekväm av mig… 😉

Men det var helt klart en upplevelse som jag är glad att jag äntligen provade på!

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Hej Alexandra!

  Det finns jätte många personer som åker till Fuerteventura eller Tarifa 🌞 som turister som vill surfa flera dagar . De kommer med många roliga drömmar 😍 , men de brukar inte tänka att de behöver två eller tre veckor för att surfa på riktig, je je

  Ha en solig dag!

  PabloD – Soleado.se

  1. Ja så är det såklart, det krävs lång tid för att verkligen lära sig. Men hellre prova på några dagar än att inte ha tid/råd att prova på alls 🙂

 2. Men gud vad roligt!! Jag vill oxå😍😍

  1. Ja, det var roligt 🙂

 3. Fattar precis grejen med att när det krävs dedikering för att bli bra på nåt, så … är det lätt att ägna sig åt annat istället 🙂 Hade du blivit helt hockey hade det inte varit några problem att hitta väder, vindar, vågor o tid … Verkar skitkul att surfa! men … löpning är enklare 🙂

  1. Ja så är det väl, du har alltid bra synvinklar på saker! 😀 Tack för det!

 4. Jag har hela sommaren gått och suktat efter en SUP. Tänker att det skulle jag verkligen vilja hålla på med. Men. Det är ju först läge att hyra en bräda först. Och det har jag inte gjort.. så nej, det blir nog inte inköp av en SUP än i alla fall 🙂

  1. SUP är härligt! Jag har faktiskt en SUP-bräda hemma (även om den inte används så mycket som jag hade tänkt), det är ju heller inte lika svårt som vågsurfing. Du får testa vid tillfälle 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny