TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Open up your mind and damn your free

Välkommen måndag!

Äntligen måndag och en ny vecka, jag måste erkänna att igår längtade jag extra mycket efter denna måndag faktiskt. Jag kände mig lite ofokuserad förra veckan, mer tankspridd än vanligt liksom så söndagen gav en känsla av att jag inte riktigt hade uppnått allt jag hade planerat. Men det är okej, jag hade uppnått tillräckligt! Ibland är det alldeles för enkelt att bli låst i tanken, att det måste vara på ett visst sätt eller att en behöver göra vissa saker och så vidare. Egentligen är det dock extremt väldigt lite en måste göra!

Vad måste du göra?

För länge länge sedan sa en kompis till mig att det enda man egentligen måste göra är att födas och att dö, allt där emellan är egentligen valbart. Det kan tyckas lite extremt, men det ställer ändå perspektiv på saker tycker jag och det går egentligen inte argumentera om att det inte är sant? Många saker vill vi ju dock göra för att vi mår bra av det, det förenklar livet eller vi känner att det är något som bör göras för att vara en god människa. Däremot så tror jag att många av oss fastnar i ett tänk där vi tror att vi måste göra så himla mycket mer än vad vi egentligen måste och skulle må bra av att öppna upp våra sinnen lite mer. Inte ta saker och framför allt inte livet på så blodigt allvar för egentligen så är väl livet bara lite av en lek? Som en av mina favoritförläsare Micke Gunnarsson säger “Vi har ca 80 år på en liten liten boll – vi kan inte ta det så allvarligt”.

open up your mind barn leker

Barn är duktiga på att ta livet som en lek och kanske bör vi lära oss mer av dem?

Bli fri

När du öppnar upp ditt sinna och slutar ta så allvarligt på saker så kommer du att känna dig mer fri! Tänk dig vad skönt att slippa gå runt och sura, gnälla eller vara lägga energi på saker som egentligen inte spelar någon roll? En del saker kan ibland kännas så viktiga och som att det spelar all roll i världen, men egentligen gör det inte det. Tänk dig när någon tränger sig före dig på Ica eller om någon inte torkar av sitt svett på löpbandet – visst är det lätt att det känns som att det är SÅ viktigt och att “rätt ska vara rätt”. Men vad vet vi om det egentligen? Vi vet extremt lite om våra samexisterande människor så att vi kan inte veta vad som är mest rättvist. Tar man dock ett steg tillbaka så är det inte så himla viktigt ändå, eller?

När du väl slutar ta livet på så himla stort allvar kommer du bli mycket modigare också! När du har en känsla av att det är inte så noga, det löser sig ändå….så kommer du våga mer saker. Testa!

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. Hej! Intressant, känns härligt när du skriver om mod kopplat till att sluta ta livet på så stort allvar. Jag försöker vända alla måsten till vill och kämpa till vill o kan. Det påverkar en hel del det här med hur man vänder och vrider på sina tankar.

  1. Ja tankens kraft har verkligen stor påverkan!

 2. Livet händer hela tiden och de små viktiga sakerna kan lätt flyga förbi så vill man vara med och uppleva gäller det att inte haka upp sig på onödigheter. Inte så lätt alla gånger. För mig är flexibilitet viktigt. Känner jag för att göra ngt kul och spännande vill jag ha möjligheten att göra det. Inget kan vara så viktigt att det inte går att göra om en stund. Förutom ta hand om sina barn och nära.

  1. Jag håller med om flexibilitet, mycket viktigt för mig också! Det är ju en av anledningarna till att vara frihetsprenör. 😉
   Och att ta hand om sina barn och nära är ju oftast något man VILL göra. 🙂

  1. Härligt att du känner så 🙂

 3. Ja man kan dra det så långt att man måste inget men vissa saker bör man göra för att må bra ?

  1. Ja, det är ju precis det inlägget handlar om… att göra det man mår bra av och inte det man tror att man “måste” när man inte vill.

 4. Håller med dig till 100% och brukar ofta säga det till min man när han blir sur för små saker;)
  Är det värt att bli sur för det, vi vet inte hur länge vi har kvar här på jorden. Det bästa är att bara släppa och gå vidare.

  Kram

  1. Ja, det är en bra konst det där…att kunna släppa saker och bara kunna gå vidare!

 5. Hoppas du får en bra vecka!

  1. Tack, detsamma.

 6. Hörligt och öppet inlägg ??

  1. Tack!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny