TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Pepparkaksbollar raw

I tisdags sände jag live på Instagram där jag pratade om att avsluta 2017 starkt. Att för en gång skull slippa känna att hela hösten varit förgäves och behöva börja om igen i januari. Nu kör vi på, hela vägen ut. Ibland kan ju det kännas lättare sagt än gjort så här i juletider. Det är väl alltid något julbord eller adventsfika som stundar. Självklart kan man fika lite om man vill det, men många gånger rycks vi med och gör val som vi egentligen inte ens vill! Man behöver inte alltid välja på att inte fika eller att äta onyttigt, det finns faktiskt fika som innehåller bra grejer! Rawfoodbollar är ett bra exempel på sådant och i min livesändning stod jag och rullade rawfoodbollar med pepparkakssmak. Här kommer ett recept till dig som också vill göra dessa bollar!

Rawfoodbollar med pepparkaka

2,5 dl nötter (mandel, hasselnötter, cashewnötter är bra val)
6 stycken urkärnade dadlar
1 msk kakao
1-2 tsk pepparkakskryddor (en påse med en kryddblandning som heter så)
eventuellt lite vatten

Mixa allting i en matberedare tills det blir en smet. Rulla sedan till bollar precis som vanliga chokladbollar. Vill du så kan du även rulla dem i lite kakao eller kanske kokosflingor i slutet!

Jag skickar dock med ett litet förbehåll på om alla kryddor i kryddblandningen verkligen är raw, samt att “vanlig” kakao man köper i affären inte är raw. Jag tycker inte det spelar någon roll dock, men rätt ska vara rätt så klart. 

Jag vill ändå påminna om att trots att dessa bollar endast innehåller bra och näringstäta ingredienser så kommer du troligtvis ändå äta mer kcal än du hade gjort om du hoppade över fika helt. Vid viktnedgång/viktbalans så är det faktiskt energi in och energi ut som är viktigast, även om det självklart är enormt viktigt med hög näringstäthet också.

Raw bollar pepparkaka Raw bollar pepparkaka

 

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny