TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Planering inför 2018

Hej!

Nu är det alltså bara tre ynka dagar kvar av 2017 och ska du göra planer inför 2018 är det alltså hög tid att göra det nu! Inte för att det är för sent att göra planerna när 2018 väl har börjat heller…men ofta vill vi ju börja året starkt och veta var vi är på väg, eller hur?!

Reflektion över 2017

För att lyckas med sina planer och nyårslöften inför 2018 så tycker jag att det är viktigt att först och främst reflektera lite över tiden som har varit. Det är så lätt att vi år efter år har ungefär samma mål utan att aldrig riktigt lyckas. Därför tycker jag det kan vara bra att först se tillbaka på hur det gångna året har varit, vad har varit lyckat och vad har varit mindre lyckat och hur kan du använda dig av det för att skapa dina nya nyårslöften?

Har du något nyårslöfte som du har haft många gånger men inte riktigt lyckats? Ett klassiskt är ju att gå ner x antal kilo i vikt eller börja träna. Men inget kommer att bli annorlunda detta år om du inte gör något annorlunda. Så hur har 2017 sett ut och vad behöver du ändra för att kunna nå ditt mål?

Det gäller även om du har ett mål som du inte har haft förut, du kanske har ett jätte storslaget mål så som att springa ett marathon eller liknande. Vad kommer du behöver förändra lyckas med det mål? Gör en plan!

Nyår planering inför2018

Planering inför 2018

Nu är du redo att börja planera inför 2018! Ska du ha ett nyårslöfte eller vill du satsa på en lista med saker som du vill göra/fokusera på inför det nya året? Själv så gillar jag mer att göra en lista inför nästa år med saker jag vill fokusera på, att endast ha ett nyårslöfte känns för tråkigt för mig och jag vet med mig att det finns inget jag vill så pass mycket att jag kommer orka fokusera på det hela året. Där är vi ju väldigt olika och du behöver hitta det som fungerar för dig.

Oavsett hur du väljer att göra är jag övertygad om att det är lika viktigt att ha en plan som det är att ha ett bra mål! Här kommer dina reflektioner från 2017 in, vad behöver du göra mindre av som du gjorde mycket av 2017 för att få plats med dina nya mål inför 2018? För du kommer inte få fler timmar per dygn 2018 än vad du hade förra året.

Imorgon tänker jag presentera min lista med planer inför 2018! 

 

Detta inlägg har 6 kommentarer

    1. För mig är planen och strategi samma sak 🙂 Det är hur man ska ta sig till målet…

  1. Nyårslöften har jag inga, är så jäkla kass på att hålla vad jag lovar mig själv 😉 Men målsättningar och en hyfsat tydlig plan för att ta mig dit. Absolut! Är ju ändå målbilds- och mental tränare och lever (oftast) som jag lär …

    1. Haha ja, det är svårt att hålla vad man lovar till sig själv 😉

  2. Var längesen jag slutade med nyårslöften. De blir ofta en skuld istället. Jag kunde sällan leva upp till mitt löfte så jag skuldbelade mig istället. Vilket gav ohälsa. Dessutom planerar jag och min man vårt liv hela tiden. Det gör vi nästan varje helg 🙂 En kväll där vi bara drömmer och planerar om vår framtid. Så jag behöver inga nyårslöften, de begränsar dessutom om man bara ska göra nystarter och förändringar en gång om året. Så tycker jag 🙂

    1. Jag tror också att nyårslöften är lite riskabla och att det lätt blir skuld. Drömmar, mål och planer är nog bättre!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny