TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Positive mind eller låtsas som ingenting

Alltså den här vintern! Jag står inte ut med vinter och med kyla, jag avskyr att frysa och jag avskyr att behöva bylsa på mig massvis med kläder. Så novisen “det finns inget dåligt väder bara dåliga kläder” biter INTE på mig. Förresten fryser man ändå alltid om typ näsan eller kinderna. Men som livet ser ut just nu så bor jag i det här islandet och nu kommer jag behöva frysa i ca 5-6 månader framöver – och inte kan jag gå runt och vara gnällig och bitter över detta i ett halvår!! Ett halvår varje år…blir väldigt många månader till slut.

Positive mind

Ett bra alternativ är ju att försöka se det positiva i situationer! Är det snö ute så blir det ju i alla fall ljusare ute och snö är ju speciellt roligt för barnen som kan åka pulka och bygga snögubbar. Man kan ägna sig åt vintersporter så som skridskoåkning och skidåkning och vill man löpa ute när det är snö så är det härligt hur det knarrar under skorna. Jag menar den här bilden nedanför…visst är det ju vacker och för att kunna få ha det så där så krävs det lite kyla! Positive mind en vacker vinter dag

Bild från Unsplash

Det här tankesättet går ju att applicera på de flesta situationerna, man försöker helt enkelt alltid se det positiva. Oftast finns det ju positiva saker i allting, bara man anstränger sig att försöka hitta dem!

Låtsas som ingenting

Men helt ärligt så kan hela “positive mind” grejen ibland kännas lite skitnödig och påklistrad! Det är så klart bra att tänka positivt och hitta ljusglimtar i det mesta…men ibland pallar man ju inte helt enkelt! Lite så är jag med vintern helt ärligt. Jag har försökt tänka positivt, tänka att jag verkligen ska nyttja vintern och börja åka skridskor och grejer….men alltså det är inte min grej. Jag gillar inte kyla, snö eller bylsiga kläder. Jag vill kunna slänga på mig ett par short och ett linne och gå ut och springa.

Men jag kan inte heller gå runt och gnälla hela vintern över att det är kallt, mörkt och tråkigt… det blir många månader av gnäll då. Så vad gör jag då? Jag låtsas som ingenting! Det låter ju kanske lite konstigt och det är kanske inte precis så. Men jag accepterar – jag accepterar att det är vinter och att jag inte gillar det men jag lägger ingen större vikt vid det. När tankarna kommer om hur mycket jag avskyr detta, så låter jag den tanken fladdra förbi och lägger ingen energi vid det.

Även det här tankesättet går fint att använda sig vid andra situationer! Det är dock viktigt att poängtera att det handlar inte om att “trycka ner” tankar eller ignorera alla negativa tankar – en del av dem kan behöva behandlas. Men jag ser absolut ingen mening med att göda negativa tankar som handlar om något jag ändå inte kan förändra!

 

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. Hög igenkänningsfaktor på det här inlägget….

  Jag har stunder då jag myser av brasa, tända ljus och gnistrande snö…, men de är få….

  Min kropp och själ är inte gjorda för detta klimat…jag vill ha sand, sol, hav och värme!

  1. Haha, ja vi är nog födda på fel plats 😉

  1. Tack 🙂

 2. Åh vad jag känner igen mig! Tror inte ens att jag har en ordentlig vinterjacka bland alla mina jackor…

  1. Haha 😀 Det har iofs jag, ibland måste man ju liksom ut och då vill jag ju inte frysa 😉

  1. Tack.

  1. Tack 🙂

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny