TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Quesedilla med avokado och majs

Hej på er och hej måndag! Vad planerar ni denna vecka? Har ni en plan för vad ni ska äta och träna eller kör ni mest på måfå? För någon vecka sedan skrev jag om hur planering av veckans mat kan hjälpa. Idag tänkte jag tipsa er om Quesedilla – perfekt till middag eller om man är hemma och vill slänga ihop en snabb lunch. Tyvärr passar det kanske inte lika bra att ha i matlåda och micra men jag har aldrig provat.

Quesedilla med avokado och majs

Quesedilla är två tortillabröd med ost och valfri fyllning emellan som sedan steks. När osten smälter så hålls bröden ihop. Den här maträtten går att variera i all oändlighet, du kan ha på i princip vad du vill. Kött, grönsaker, tonfisk endast ost. Du kan göra med vanlig ljus tortilla, grov, glutenfri eller baka eget om du är riktigt kräsen. 😉 Ta vegansk ost om du vill ha en vegansk måltid!

Jag hyvlade ost och la på ena tortillabrödet, sen smetade jag ut lite röd pesto la på skivad avokado och majs, hyvlade på mer ost och sedan la jag på det andra tortillabrödet. Tryckte ihop bröden lite försiktigt och sen stekta jag i en torr stekpanna på båda sidorna tills osten hade smällt ihop. Det som kan vara bra att tänka på är att inte ha fyllningen ända ut till kanterna, endast osten. Så att osten kan smälta ihop kanterna som en försegling som hindrar fyllningen från att rinna ut.

Jag har tidigare haft i tonfisk och majs som fyllning. Jag har även provat gjort med mozzarella ost – det blev inte lika bra förseglings effekt tyckte jag, men gott!

Quesedilla med tonfisk och majs Quesedilla med tonfisk och majs

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Perfekt lunchmat att göra om man är hemma

  1. Ja, jag håller med! 🙂

 2. Typiskt bra matlagning för mig, som inte gillar att laga mat 🙂 Med avokado är min favorit, fräschar liksom till all ost.
  //Malin

  1. Ja, det här är ju så enkelt så man knappt kan kalla det för matlagning 😀
   Avokado är verkligen en favorit!

  1. Ja gör det, det är jättegott 🙂

 3. Låter supergott o enkelt. Jag ska prova att göra dom en calzone m ost, skinka och svamp.. 🙂 Inte det nyttigaste kanske men jag ammar o har skyhög förbränning just nu så då passar jag på.

  1. Ja, det lät gott! Ost är ju relativt kaloririkt så det är ju det som inte gör det så nyttigt, men om du ammar så kan man ju definitivt behöva extra energi! 🙂 Och all mat behöver ju inte alltid vara supernyttig 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny