TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE
Rotfruktssoppa

Rotfruktssoppa

Recept Rotfruktssoppa 4 portioner

4 st (ganska stora) potatisar
2 stora morötter
1 palsternacka
1 bit rotselleri (ca 200 g)
1 msk tomatpuré
1 gul lök
1 msk olja
ca 1,5 liter vatten
grönsaksbuljong
salt
peppar
eventuellt bönor

Skala och skär alla rotfrukter i mindre bitar. Ju mindre ju gör dem desto snabbare kommer soppan koka klart, men det är samtidigt gott att ha lite större bitar att tugga på. Hacka löken. Fräs löken mjuk i lite olja, tillsätt tomatpurén och sedan alla grönsaker. Fräs runt en kort stund och tillsätt sedan vattnet. Tillsätt ca två tärningar grönsaksbuljong och låt koka upp. Sänk värmen och låt sedan soppan koka tills grönsakerna är mjuka. Smaka av med salt och peppar. Om du vill få extra energi och protein så kan du addera en burk valfria bönor i slutet!

Det spelar egentligen inte så stor roll hur mycket av varje rotfrukt du har i eller att de är exakt dessa rotfrukter. Ta det du gillar, det du har hemma eller det du hittar billigt i affären. Rotfrukter är extremt billigt här i Sverige och speciellt nu på vintern när andra grönsaker verkligen inte är i säsong.

Ät gärna tillsammans med en hårdsmörgås med ost eftersom det lätt kan bli lite för lite energi annars.

Rotfruktssoppa

Bild från Unsplash

 

Detta inlägg har 6 kommentarer

  1. Bra tips, även om jag gärna avstår brödet (tillbehöret)…

    1. Ja, det väljer man ju så klart själv. 🙂

  2. Bra tips .. ska testa denna utan lök

    Tack för tipset / soppälskarn

    1. Ja, gör det! 🙂

    1. Do it! 🙂

Kommentera

Stäng meny