TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Ta sig ur en svacka

Hej vänner!

Idag är det måndag och ny vecka, det känns faktiskt extra bra denna måndag! Förra veckan hade jag en rejäl dipp, speciellt i slutet av veckan. Jag har verkligen inte haft någon energi alls till i princip någonting. Jag tror att det hänger lite ihop med en förkylning som har sugit musten ur mig som i sin tur har ledde till att jag har inte kunnat träna och bristen på energin gjorde också att jag inte orkat äta speciellt bra. Det har blivit som en dålig spiral.

Tillåta sig själv att dippa

Jag tycker förvisso att det är lite skrämmande att bristen på träning/fysisk aktivitet och dålig kosthållning kan ge så direkt påverkan på måendet. För mig är det verkligen ett tecken på hur viktigt det är att ta hand om sig! Men något annat som för mig är viktigt är att faktiskt låta sig att inte alltid vara på topp. Det är helt okej att känna sig lite ner och energilös så länge man också kan ta sig upp till slut. Jag har sänkt kraven på mig själv och inte gjort mer än nödvändigt. Jag tänker också att det är viktigt att tillåta sig själv att komma igen lite långsamt, kanske börja promenera och äta lite bättre. Fast för en del kanske det fungerar bättre att göra en ordentlig rivstart?

Tänk på ditt varför

Nu har jag haft ont i halsen hela veckan och inte kunnat träna, men jag har också dippar rejält i mitt företagande denna vecka. Jag har i princip endast hållit mina sociala kanaler levande och inget mer än så. Inte riktigt som planerat men det är okej. Men nu är det däremot en ny vecka och nu ska jag tillbaka på banan igen – och det gör jag genom att påminna mig själv om mitt varför! Varför vill jag verkligen lyckas med mitt företagande? Genom att påminna mig själv om det så blir det lite enklare att motivera sig själv igen!

Dippa Gran Tarajal

Ibland behöver man pressa sig lite – men man får inte glömma att också vara snäll mot sig själv!

Detta inlägg har 14 kommentarer

 1. “Varför” är extrem viktigt. Så håll kvar det fokuset.

  1. Ja, det är väl så! 😀

 2. Ja, det är en balansgång att peppa sig och ta det lugnt. 🙂 Men att lyssna på sin kropp är ju viktigt.

  1. Ja, är man lyhörd på kroppen så kanske man lär sig när det är pepp man behöver och när det faktiskt är vila man behöver!

 3. Vilket fantastiskt inlägg❣ Att tänka “varför” för sina “motiv” är faktiskt riktigt smart.

  1. Tack snälla!

  1. Tack!

 4. Man får låta sig ha såna dagar. Alltså alla dessa förkylningar, magsjuka osv är inge vidare alls.

  1. Ja sjukdomar är verkligen riktiga energitjuvar!

 5. åh man måste få ha dagar där man inte är på topp. För att sen kunna komma tillbaka på topp igen!

  1. Ja, det är nog så!

 6. Så bra att se tillbaka på ditt “why”, ofta behövs bara det för att vi ska “right on track” igen. Även att lyssna på kroppen och få vila.

  För att sedan peppa igång!

  /Your Lifestyle Coach – Malin

  1. Ja, men det är ju så!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny