TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Ursäkta inte din snyggträning

Jag lyssnar alltid på Träningspodden när den kommer på fredagar (men nu har den jullov) och i höstat har Lovisa pratat mycket om att hon ägnar sig åt “snyggträning” just denna höst. Det vill säga man tränar sådant som gör att man känner sig snygg av träningen, vad det egentligen innebär kan så klart vara olika för alla! Lovisa och Jessica har pratar om det här många gånger förut i podden också om att det är faktiskt helt okej att träna för att känna sig snygg!

Träna för utseende

Jag kan absolut hålla med om att det finns en viss osund bild i samhället kring hur vi ska se ut och om man inte ser ut på ett visst sätt så får man nästa inte visa upp sig. Men samtidigt så ser jag också på vissa håll att det nästan är fult/dåligt och förbjudet att ha utseendebaserade mål med träningen. Eller helt enkelt att en av anledningarna till att träna är för att man tycker att man ser snygg ut av att träna. Jag tänker att det förvisso blir svårt att hålla igång en träningsrutin om man ENDAST gör det för utseendet skull, men som en av anledningarna till att träna ser jag inga problem med det. För som Lovisa också brukar prata om, träningsfeminism, så får man faktiskt träna för just precis vilken anledning man vill!

Snyggträning av axlar

Axelpass, definitivt min snyggträning då synliga axelmuskler är skitsnygg!

Träna för dig själv

Jag tänker att vi alla måste få träna för den anledning man själv faktiskt vill och på sätt och vis så är ju nästan all motivation till träning bra motivation. För även om det finns ett väldigt stort hälsofokus i samhället idag där det skrivs och talas mycket om hälsa så tränar befolkningen alldeles för lite! Så vill du träna för att känna dig snygg…. go ahead säger jag! Om det är anledningen till att en börjar träna så brukar det ofta komma andra morötter till att fortsätta sen i alla fall, så som att man gillar att känna i sig stark, snabb ha mycket ork, man slipper eventuell värk och så vidare. Så börja träna av den anledningen just DU vill, det behöver inte vara för att känna sig snygg men du behöver inte heller säga “för att bli hälsosammare” om det inte är så du känner bara för att det låter bra.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny