TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Vad är en hållbar livsstil

Det här inlägget innehåller reklam genom annonslänkar för Matsmart

I måndags la jag ut en bild på Instagram där jag pratade lite kort om min syn på hållbarhet och vad en hållbar livsstil kan innebära. Då lovade jag också att berätta mer om mina tankar kring ämnet.

En livsstil du kan hålla

Jag brukar ofta prata om en hållbar livsstil och att jag tycker att en hälsosam livsstil också ska vara en hållbar livsstil. Men vad innebär då en hållbar livsstil? Det kan betyda flera olika saker tänker jag, beroende på vilket sammanhang ordet används men i mitt företagande och min filosofi kring kostcoachning så innebär det att man skapar sig en livsstil som man kommer kunna hålla sig till och leva med. Istället för att göra flera drastiska förändring på en och samma gång som man orkar hålla i ett litet tag, för att sedan återgå till hur det var innan så får man göra små förändring sakta men säkert och sträva efter ett sätt att äta (och leva) som man känner ger mer energi än vad det tar. Helt enkelt en livsstil som du kan hålla. 

Ekologisk hållbarhet

Jag tror att när vi talar om hållbarhet så tänker många av oss direkt på ekologisk hållbarhet, det vill säga kort och gott hur vi ska ta hand om jordens resurser. Det här är självklart en mycket viktig sak, även hur hälsosynpunkt, för tar vi inte hand om vår miljö så kommer det påverka vår hälsa negativt. Vi alla är olika och man får så klart tycka vad man vill om hur miljömedvetna människor är eller inte – men det finns i alla fall små saker som vi alla kan göra för miljön skull och en del av de sakerna gynnar även oss själva direkt.

Överskott av mat eller överskott av pengar

Jag tycker förvisso inte att bra mat kostar mer än mindre bra mat, snarare tvärtom men då måste man ha kunskap om vilka alternativ det finns att handla som är bra för kroppen men också snälla mot plånboken. Men det är en helt annan historia som får ett eget inlägg i framtiden. Men en av miljöbovarna är att det slängs ofantliga mängder med mat – det är inte vi privatpersoner som i största mån behöver få dåligt samvete över detta, den mängden mat vi slänger är ingenting jämfört med vad matindustrin slänger. Men det finns något som vi privatpersoner kan göra för att hjälpa till mot detta – som även gynnar vår egen ekonomi och denna lösningen kallas för Matsmart

Produkter från Matsmart
Ett fynd fram Matsmart för ett tag sen – mycket billigare än i affären.

Matsmart köper in mat som annars skulle kastas av olika anledningar, det kan vara kort utgångsdatum, gamla förpackningar, skadade förpackningar eller helt enkelt ett överskott. Sedan säljer de dessa varor nedsatta med 10-90% jämfört med vad det skulle kosta om du köpte i din livsmedelsaffär. Det finns alltså mycket pengar för dig att spara samtidigt som du gör en god gärning. Jag har t.ex. köpt kaffe, knäckebröd, krossade tomater, pasta, hudvårdsprodukter och mycket mer.

Utbudet varierar en del och ibland finns det hur mycket bra skafferiprodukter som helst och ibland är utbudet lite mindre. Matsmart levererar över hela landet och frakten kostar 49 kr och då får du handlar 20 kg.

Jag tycker att du ska gå in på Matsmart redan idag och klicka hem en låda! Handlar du över 400 kr så får du dessutom 50 kr rabatt. Klicka på länken och ange sedan minskamatsvinnet som rabattkod när du är i kassan!

Detta inlägg har 10 kommentarer

 1. har handlat från den sidan innan, den är så där tycker jag.. Men det var mycket för att jag inte hittade det jag skulle ha ..

  1. Nej det är ju svårt om man är ute efter något speciellt. Men jag brukar passa på att handla på mig typ pasta, kaffe, krossade tomat och sånt som håller länge och som är bra att ha hemma.

  1. Ja, den är bra för billiga skafferi varor 🙂

 2. Låter spännande tåls att undersöka ☺️?

  1. Ja, det är toppen för skafferivaror som man ändå alltid köper hem, pasta, krossade tomater, kryddor och liknande. 🙂

 3. Grymt. Jag skulle faktiskt lägga en beställning. Så tack så jättemycket.

  1. Härligt, då fick du ju lite extra rabatt på redan billiga varor 😀

 4. Jag jobbar inom Hemtjänsten. Vi går runt mellan områdena för det inte är så superlångt men det gör oss inte mindre blöta när regnet står i backen!

 5. Hej
  Jag har en fråga angående att köpa reklam på din webbplatser. Vänligen bekräfta att detta är rätt e-mail adress.
  Jag arbetar för Bingo Latte, som är ett online marknadsföringsföretag inom spelbranschen.
  För tillfället letar jag efter sajter och bloggar att köpa artiklar och bloggposter på med en länk.
  Jag ser fram emot att höra från dig och vad du kan erbjuda mig.

  Med vänliga hälsningar,

  Tack,

  jessica
  http://www.bingolatte.com
  Email-jessica@bingolatte.com

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny