TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Våga ta ansvar över din egen lycka

Hej där!

Idag är det återigen måndag och jag vet att måndagar kan vara en väldigt känsloladdad dag för många. Efter ha haft en skön ledig helg så ska man gå tillbaka till en hel veckas jobb. Tidiga morgnar, kanske mycket stress och till och med kanske man måste spendera fem dagar på ett jobb som man inte ens gillar? För viss kanske det är tvärtom, äntligen är det måndag så att man får komma till jobbet efter en tråkig helg. Vad det än är som gör att vi inte känner oss lyckliga så tycker jag att vi måste våga ta ansvar över vår egen lycka! Våga va lycklig!

Vad är du missnöjd med?

Om det är något som vi inte är nöjda med i våra liv så måste vi göra något åt det. Först och främst måste man ju då komma underfund med vad det är som man är missnöjd med? Vad är det som gör att du inte uppskattar livet och dina dagar? Vi har självklart alla dåliga dagar men känner man sig missnöjd de flesta dagarna så är det något som är fel. Känner du kanske att för mycket tid går åt till saker du inte gillar? Livet är alldeles för kort för att inte spendera mycket tid på att göra det i älskar att göra. Börja tänk och reflektera över vad det är du känner dig missnöjd med!

Förändra det du kan förändra – eller ändra din attityd

När du väl har kommit fram till vad det är du är missnöjd med så bör du börja processa det! Här finns det egentligen två möjligheter beroende på vad det är du inte är nöjd över. Om det är något du kan förändra – förändra! Kan du inte förändra det – så får du förändra din attityd gentemot det. Öppnar du dina ögon och låter dig själv bli mer öppensinnad så kan du förändra så mycket mer än vad du tror. De flesta av oss här i Sverige är väldigt lyckligt lottade och har möjligheter till det mesta som vi vill. Men då kanske man måste vara beredd på att prioritera bort något annat. Ibland kan det krävas att gå utan för komfortzonen för att kunna bli nöjd.

Glad på Playitas

Våga vara lycklig

Jag vet att det här kan kännas oerhört provocerande och somliga håller troligtvis inte med mig heller. Men det är ändå något jag tror starkt på och något jag står upp för. Vi måste våga ta ansvar över vår egen lycka. Det finns jätte många omständigheter man kan skylla på eller förklara det med, men i slutändan så är det bara vi själva som lever våra egna liv med våra egna känslor. Då måste jag också våga ta ansvar för att jag själv kommer att må bra. Många gånger så går det också bra att ta det ansvaret. Även om man tycker att det är något eller någon annan som förstör för min lycka och jag kan inte ta ansvar för den personens handlingar, så kan jag ta ansvar för hur den personens handlingar påverkar mig! Det är verkligen inte alltid lätt och det krävs mod. Ibland kan man behöva göra obekväma saker eller lämna en trygghet för att våga bli lycklig. Klyschigt men ändå väldigt sant – du är din egen lyckas smed.

Jag vill dock förtydliga att jag vet att det självklart finns depression som är en sjukdom och då går det inte att bara ta ansvar över sin egen lycka för att må bra. Men jag vänder mig till friska människor i detta inlägg.  

 

Detta inlägg har 8 kommentarer

 1. Håller med: våga välja! (Kay Pollak skrev t.o.m. en bok om att våga välja glädje). Skrev just en inlägg om att våga välja hälsa, utan press och prestation – same same typ;-)

  PS. bilden! Står och tittar ut över regn och styv kuling ut – ser varmt o gott ut!

  1. Jaha, den boken måste jag kolla in! Ska även ta och läsa ditt blogginlägg genast.
   Ja, den bilder är betydligt behagligare än vad vädret är idag haha – men då kan det var skönt att titta på bilder och minnas varma, sköna dagar!

 2. Visst finns det situationer som är svåra att påverka. Men för det mesta kan man ju påverka väldigt mycket. Inte minst när det gäller hur man väljer att bemöta situationer. Klaga kan vara skönt en stund, men det är ett farligt träsk att fastna i 😉

  1. Så är det ju, man behöver ju så klart inte vara glad och lycklig exakt jämt. Men om man hela tiden är missnöjd – så får man ju faktiskt göra något åt det!

 3. Jag älskar måndagar och tidiga morgnar så måndagar ser jag alltid fram emot. Att vara lycklig är viktigt och hur vi väljer att vara lyckliga är helt upp till oss själva. Det kan bara behövas små justeringar i tanken eller i attityden så blir lite lite enklare.

  1. Jag älskar måndagar nu! Det gjorde jag absolut inte när jag var anställd… så då gjorde jag något åt det. 😉
   Hur man väljer att vara lycklig är absolut upp till oss själva, lycka är olika för olika människor.

 4. Jag håller med dig om att ta ansvar för sin egen lycka!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny