TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

Våga vara lagom

Det här ordet lagom, vad betyder det egentligen? Hur vet man när något är lagom och är mitt lagom samma sak som ditt lagom? Nej, allas lagom är nog väldigt olika och ordet lagom är nog lite sammankopplat till den svenska Jantelagen – man ska inte vara för mycket men ej heller vara för lite. Det jag vill prata om idag är att när det kommer till träning, kost och hälsa så behöver inte alltid vara allt eller inget, vilket jag märker att det ofta blir för väldigt många! För en del passar det med att gå “all in” men för väldigt många så fungerar det inte alls och blir speciellt inte hållbart.

Börja var du står brukar vara lagom

Utgår alltid därifrån just nu står nu! Det är självklart viktigt att ha vision och mål om var du vill ta dig, men vad ditt slutmål än är så börjar det med ett första steg. Och vi kan inte ta hur långa steg som helst, våra ben räcker inte och de flesta av oss är inte naturbegåvningar på längdhopp. Det så så vanligt att man går från 0-100 i ett enda steg… för att slut ändå falla tillbaka. Du behöver inte börja träna 5 gånger i veckan på en gång, sluta äta socker, bli super strikt med kosten och även gå morgonpromenader varje morgon. Börja med små förändringar!

Tränar du ingen gång i veckan nu? Börja med 2 pass i veckan då! Äter du endast pizza och snabbmat nu? Börja med att laga några måltider per vecka hemma.

 

trappa lagom

Trappan kanske känns sjukt lång och jag förstår att en gärna vill ta 5 trappsteg i taget för att komma upp fortare! Men risken är också sjukt mycket större att du snubblar och ramlar ner för hela trappan och får börja om igen? Är det verkligen värt det? “Slow and steady wins the race” brukar man säga och jag är beredd på att hålla med när det kommer till livsstils förändring!

Det passar inte alla och vissa kanske klarar av att hoppa 5 trappsteg i taget och tar sig upp galant. Men om du känner att du är en “sån” och det att det bästa sättet för dig är att kickstarta, köra all in och så vidare för att du har lyckats förut… så kanske du ska fundera. För har du verkligen lyckats med det du önskade lyckas med om du måste göra samma resa igen?

Detta inlägg har 14 kommentarer

  1. Tack!

 1. Väldigt intressant skrivet , det får en att tänka till lite 🙂

  1. Tack 🙂

 2. Jättebra inlägg. Man måste vågs börja åtminstonde och lagom kan räcka riktigt långt

  1. Ja precis, bara små förändringar kan ju göra stor skillnad 🙂

 3. Grymt inlägg & väldigt intressant! 🙂

  1. Tack!

  1. Tack!

 4. Så bra skrivet! Precis där är jag nu, varit på noll när det kommer till träning efter graviditet. Igår var jag på gymmet för första gången på ett år. 20 min Crosstrainer var vad jag pallade med, men det är ju mer än vad jag gjort tidigare! En dag i taget ?

  1. Jaa, jättebra! 20 minuter är ju liksom 20 minuter mer än ingenting och är ju jättebra. Heja dig!

  1. Haha ja 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny