TENDERLYNS KOST & HÄLSA - KOSTRÅDGIVNING OCH HÄLSOCOACHNING ONLINE

West Coast på Gothia Towers

Idag vill jag berätta om den alldeles utomordentliga restaurangen West Coast som ligger längst ner på Gothia Towers i Göteborg. Jag och dottern hade bokat bord där efter att vi hade varit på Liseberg eftersom jag ville äta deras goda och kända räkmacka. Det här var mitt tredje besök på West Coast och varje gång har jag ätit deras King size delux, det vill säga deras räkmacka med löjrom. Jag snöar ju lätt in mig på saker så varför ändra på ett vinnande koncept haha.

Säsongens förrätt

Jag var så enormt kall efter en dag på Liseberg så jag kände att det räckte inte enbart med en kall räkmaka. Så därför ville jag ha en varm förrätt för att tina. Passande nog så var en av säsongens förrätter Skogssvampsoppa med grillade pilgrimsmusslor, jordärtsskocka och ostchips och soppa blir man ju varm av! Jag älskar allt som den soppan skulle innehålla och jag blev verkligen inte besviken. Den serverades så där lyxigt också, tillbehören förberedda i skålen och så fick jag själv hälla på själva soppan!

Skogssvampsoppa på West Coasr Gothia Towers

King size – Gothia Towers signum

Enligt Gothia Towers själva så sålde de år 2011 hela 155 611 stycken King Size, alltså deras räkmackor. Så man kan helt klart säga denna macka är deras signaturrätt. Helt förståeligt också, för den är extremt god! Jag brukar ta King Size Deluxe, då ingår även en klick löjrom. Jag menar det är ju lika bra att lyxa till det ordentligt när man väl håller på. Mackan är byggt på ett klassiskt rågbröd med smör, sallad, ägg, majonäs (jag tar utan eftersom jag inte gillar), sallad massor av räkor, gurka och någon slags picklad rödlök tror jag.

Livet räkor på gothia towers

Jag vet att bilden var med i gårdagens inlägg också…men vem kan få nog av denna underbara skapelse? 😀

Lite extra lyx

När jag väl går på en så fin restaurang så vill jag så klart passa på att lyxa till det lite extra! Så jag beställde in ett glas Cava till maten. Jag dricker ju väldigt sällan alkohol så för mig blir det verkligen något speciellt när jag tar ett glas bubbel bara så där. Speciellt när det bara var och och dottern haha. Jag brukar egentligen undvika att dricka alkohol när hon är med, men ett glas vin/en cider eller liknande på restaurang händer då och då!

Cava på West Coast Gothia Towers

Jag tycker också att servicen på West Coast är värd att nämnas! Den är helt enkelt på topp men trevlig personal, snabb service och ja… inget mer att önska helt enkelt!

Detta inlägg har 6 kommentarer

    1. Ja, det var jätte gott 🙂

  1. Men åh så gott det där såg ut då! Nu blev jag ju hungrig igen – även fast jag nyss slängt i mig världens megafrukost, haha. Hoppas att ni hade en trevlig vistelse. Kram!

    1. Haha, ja men räkor kan man bli hungrig på trots att man just har ätit 😉

  2. Åhhh… räkor!
    Det får det bli till middag! Mums!

    1. Härligt! Det kan aldrig bli fel med räkor 😉

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Stäng meny