Jag måste få dela med mig av en intressant sak jag hörde om för ett tag sedan! Det var i podcasten Tyngre Rubriker så pratade de om en studie som hade gjorts där man helt enkelt hade mutat barn till att äta mer grönsaker!

Mutor ökade grönsaksintaget

Nu kommer jag inte ihåg exakt vad som sades om denna artikel men jag tyckte ändå det var så intressant. Man hade enkelt infört ett system i en skola att när barnen åt en viss mängd grönsaker så fick de något polett eller liknande som de sedan kunde handla för. Kommer inte ihåg om det var i skolans kiosk eller var det nu var. Resultatet hade i alla fall blivit att barnen hade ökat sin intag av grönsaker och efter att studien var slut (alltså när de inte längre fick mutor) så åt de mer grönsaker än innan. Möjligtvis för att de då hade vågat smakat och fått in en vana att äta grönsaker.

Poängsystem

Nu säger inte jag att mutor är rätt väg att gå – jag tyckte bara att det här var spännande och lite roligt! Det kanske kan vara värt att prova? Jag skulle kanske inte ge dem pengar dock för då finns det ju en risk att de till exempel köper godis för pengarna och det kan ju kännas lite kontraproduktivt. Men ett poängsystem kanske? När man har samlat ett visst antal poäng så får man gå på Leos Lekland?

Tender Hälsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *